Ruokalähetti kevytyrittäjä

Miten päästä alkuun ruokalähettinä?

Food courier driving on a scooter on the street with a backpack full of food

Mikä on ruokalähetti?

Ruokalähettinä ansaitset rahaa kuljettamalla ruokaa ravintoloista asiakkaiden koteihin. Ruokalähetit voivat työskennellä yritysten, kuten Wolt tai Foodora, kautta toimittaakseen ruokaa ja tienata rahaa per toimitus. Ruokalähettinä päätät itse milloin työskentelet, mikä tekee työstä erityisen joustavaa. Se on täydellinen vaihtoehto esimerkiksi opiskelijoille, jotka haluavat ansaita rahaa opintojen ohella.


Osa ruokaläheteistä toimivat ruokalähetteinä täysipäiväisesti ja saattavat tienata yli 5 000€ kuukaudessa.


Suosikkilähettimme, Timur Fearless, rikkoi ennätyksen 10 000€ kuukaudessa, Lokakuussa 2022. Seuraa häntä täällä!


Ruokalähettinä päätät myös kuinka paljon työtä teet, mikä antaa sinulle vapauden määrittää palkkasi. Voit kulkea paikasta toiseen valitsemallasi ajoneuvolla. Pyöräily on helppo, halpa ja terveellinen vaihtoehto, varsinkin sään salliessa.


Voit käyttää myös muita kulkuvälineitä, kuten autoa, skootteria tai jopa yksipyörää kuten Timur.

Miten aloittaa ruokalähettinä?

Ruokalähettinä aloittaminen on todella helppoa!


  1. Rekisteröidy verkkosivuillemme
  2. Rekisteröidy johonkin ruoan toimitusalustan sovelluksista, kuten Wolt tai Foodora
  3. Toimita ruokaa 🥗🍜🍔
  4. Lähetä lasku ruoan toimitusalustallesi palvelumme kautta
  5. Saat 💰 palkan samana päivänä, kun alustasi maksaa laskun!

Kulukorvaukset ruokalähettinä

Ruokalähettinä toimiessasi voit saada palvelumme kautta myös kulukorvauksia, kuten kilometrikorvauksia ja ateriakorvauksia. Tämä tarkoittaa, että vaadittu kulusumma voidaan maksaa sinulle ilman tuloveroa.


Lue tarkemmat ohjeet miten saada verovapaita kuluja laskutuksen yhteydessä ja miten voit hakea verovähennyksiä henkilökohtaisessa veroilmoituksessa.

Kevytyrittäjyys ja alustatalous

Ruokalähetti toimii joko yrittäjänä tai kevytyrittäjänä ja toimii sovelluksen, kuten Wolt tai Foodora, kautta. Ruokakuriiri ei työskentele itse yrityksessä (Wolt/Foodira), vaan yrittäjänä, jolle sovellus toimii työalustana. Sovelluksen kautta voi ottaa vastaan työkeikkoja ja seurata kassavirtaasi. Tällaista sovelluspohjaista työtä kutsutaan alustataloudeksi ja sitä harjoittavat esimerkiksi Airbnb, Uber, Wolt ja Foodora.


Monet ruokakuriirit toimivat kevytyrittäjinä, mikä tarkoittaa, että he käyttävät meidän laskutuspalvelua. Näin heidän ei tarvitse huolehtia mistään muusta. Eli he pääsevät tekemään töitä yrittäjämäisesti, mutta jättävät kaikki paperityöt meille. Palvelumme kautta laskuttamalla ruokakuriirit voivat ansaita huomattavasti enemmän, sillä palvelumaksumme on kahdesta viiteen kertaa pienempi kuin kilpailijoillamme.


Aloita Kevytyrittäjyys Vaivattomasti

Liity nyt ja nauti yrittäjyyden vapaudesta ilman byrokratian huolia.

Rekisteröidy