Usein kysytyt kysymykset

Tervetuloa bisse.fi:n usein kysyttyjen kysymysten sivulle! Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin, joita asiakkaamme ovat esittäneet laskutuspalvelustamme. Olipa kyseessä rekisteröityminen, laskujen luominen ja lähettäminen, verotus tai muut palveluumme liittyvät asiat, olemme koonneet kattavat ja selkeät vastaukset avuksesi. Jos et löydä etsimääsi tietoa, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme – olemme täällä auttamassa sinua kaikissa kysymyksissäsi.


Asiakastyytyväisyys on meille ensisijaisen tärkeää, ja haluamme varmistaa, että bisse.fi:n käyttö on mahdollisimman sujuvaa ja mutkatonta. Selaa alla olevia kysymyksiä ja vastauksia, lisäksi voit löytää vastauksia yrityskoulun artikkeleistamme.


UKK

Usein kysytyt kysymykset

Nopeita vastauksia useiten askarruttaviin kysymyksiin

Missä bisse.fi voi auttaa minua?

bisse.fi avulla voit aloittaa yritystoimintasi riskittömästi, lähettää laskuja asiakkaallesi, toimia toiminimellä sekä hyödyntää monia etuja säästäen rahaa.

Miten saat meihin yhteyttä?

Olemme aina valmiita auttamaan! Mikäli et löydä kysymykseen vastausta yrittäjyyskoulustamme, autamme sinua whatsapp-chatin, puhelimen tai sähköpostin avulla joka vuoden päivä, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kello 9-23 välisenä aikana. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Onko bisse.fi paras laskutuspalvelu minulle?

bisse.fi on paras laskutuspalvelu sinulle sillä se tarjoaa kattavimmat edut käyttäjilleen sekä monipuolisen palvelun henkilökohtaisella asiakaspalvelulla. bisse.fi laskutuspalvelun kautta pystyt valitsemaan helposti, mikäli haluat työllistää itsesi kevytyrittäjänä ilman Y-tunnusta tai toiminimiyrittäjänä y-tunnuksella kautta. Laskutuspalvelusta löydät myös kattavasti tietoa liittyen itsensä työllistymiseen.

Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

Kevytyrittäjyys on joustava ja sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin. Olitpa sitten opiskelija, keikkatyöntekijä, harkitseva yrittäjä, eläkeläinen, tai ehkä etsit sivutöitä päivätyösi ohessa, kevytyrittäjyys tarjoaa sinulle monipuolisia mahdollisuuksia. Voit myös työskennellä täysipäiväisesti kevytyrittäjänä.

Miten laskutuspalvelut eroavat toisistaan?

Laskutuspalveluiden tarjoamat palvelut ovan käytännössä identtisiä, siksi onkin tärkeää ymmärtää että useimmissa laskutuspalveluissa saatat maksaa moninkertaisen hinnan samasta peruspalvelusta. Eroina laskutuspalveluissa ovat lähinnä: Palvelumaksu, palkanmaksun nopeus, asiakaspalvelu, palvelun käytettävyys ja vakuutukset. Kun valitset laskutuspalvelua, on tärkeää huomioida omat tarpeesi ja vertailla eri vaihtoehtoja näiden kriteerien perusteella.

Miksi yritykset hyötyvät myös kevytyrittäjyydestä?

Kevytyrittäjyys on edullista myös palveluja ostavalle yritykselle. Kevytyrittäjän palkkaaminen on vaivatonta, sillä tilaavan yrityksen ei tarvitse hoitaa byrokratiaa joka liittyy työntekijän palkkaamiseen ja ilmoituksiin. Tilaavan yrityksen on helppoa ja kitkatonta ostaa palveluilta kevytyrittäjältä, koska yrityksen tehtäväksi jää vain laskun maksaminen. Näin molemmat osapuolet välttyvät ylimääräisiltä paperitöiltä.

Mitä ALV Prosenttia pitäisi käyttää laskuissa?

Useimpia tavaroita ja palveluja koskee niin sanottu yleinen verokanta eli 24%. Lisäksi on pienemmällä ALV kannalla verotettavia palveluita jotka koskevat kevytyrittäjiä, kuten 14% ALV: Ravintola- ja ateriapalveluiden myynti (Poislukien Alkoholi- ja tupakkatuotteet), 10% ALV: Liikunnan mahdollistaminen (ei opettaminen tai personal training), 0% ALV: Rakennusalan käänteinen ALV, Esiintyvän taiteilijan tai muun julkisen esiintyjän tai urheilijan palkkio ja laskutus ulkomaisille yrityksille tietyin rajoituksin.

Onko bisse.fi palvelussa ikärajaa?

Alaikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotiailta käyttäjiltä vaaditaan vanhempien kirjallinen suostumus palvelun käyttöön. Palvelussamme ei ole yläikärajaa. Myös alaikäinen voi käyttää palveluamme, mutta ikäraja on 15 vuotta. Myös alaikäiseltä vaaditaan aina verokortti palkanmaksua varten.

Olenko yrittäjä vai palkansaaja?

Verotuksen ja kirjanpidon näkökulmasta katsottuna olet palkansaaja. Työttömyysturvan osalta sinua pidetään Työttömyysturvalain muutoksen jälkeen 1.1.2016 alkaen yrittäjänä. Työeläkeyhtiöiden päätöksen myötä sinut on ehtojen täyttyessä tulkittu myös 1.5.2017 alkaen kuuluvaksi yrittäjän eläkevakuutuksen piiriin. YEL vakuutus täytyy ottaa kun YEL ehdot täyttyvät. YEL-vakuutuksen voi ottaa myös jälkikäteen, mutta se on otettava 6 kuukauden sisällä siitä hetkestä kun YEL-vakuuttamisen ehdot täyttyvät.

Miten laskutuspalvelu eroaa verokortilla työskentelystä?

Kun työskentelet verokortilla, toimeksiantajasi joutuu hoitamaan kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet johon saattaa mennä paljonkin aikaa. Monet pitävät tätä hankalana, aikaavievänä ja jopa mahdottoman tuntuisena. Miksi maksun lisäksi pitäisi vielä käyttää tunteja omaa aikaansa verojen maksamiseen? Meidän palvelun kautta kaikki byrokratia hoituu puolestasi ja asiakkan ei tarvitse kuin maksaa lasku. Kun laskutat bisse.fi:n kautta, palveluidesi ostaminen on huomattavasti helpompaa!

Miten laskutuspalvelut eroavat toisistaan?

Laskutuspalveluiden tarjoamat palvelut ovan käytännössä identtisiä, siksi onkin tärkeää ymmärtää että useimmissa laskutuspalveluissa saatat maksaa moninkertaisen hinnan samasta peruspalvelusta. Eroina laskutuspalveluissa ovat lähinnä: Palvelumaksu, palkanmaksun nopeus, asiakaspalvelu, palvelun käytettävyys ja vakuutukset. Kun valitset laskutuspalvelua, on tärkeää huomioida omat tarpeesi ja vertailla eri vaihtoehtoja näiden kriteerien perusteella.

Kevytyrittäjä ja YEL-vakuutus

Henkilö tai kevytyrittäjä, joka käyttää laskutuspalvelua, kuten bisse.fi:ssä, on verotuksellisesti palkansaaja, jolla voi olla lakisääteinen velvollisuus maksaa YEL-maksua eli yrittäjän eläkevakuutusta jos YEL ehdot täyttyvät:

  • Olet 18-68 vuotias
  • Kevytyrittäminen laskutuspalvelun kautta on toistuvaa eli lähetät useamman kuin yhdenlaskun ja toimintasi kevytyrittäjänä tai yrittäjänä jatkuu vähintään neljä kuukautta
  • Työtulosi ovat vähintään 9 010,28 euroa 12 kuukauden ajanjaksolla (2024)
  • Et saa työeläkelakien mukaista vanhuuseläkettä

Lisää vastauksia kysymyksiin

Mitä on Kevytyrittäjyys?

Mitä on Kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on joustava ja riskitön tapa kokeilla yrittäjyyttä ilman suuria taloudellisia riskejä tai hallinnollista taakkaa. Tässä artikkelissa käsittelemme kevytyrittäjyyden edut, haasteet, aloittamisen, verotuksen ja vakuutukset, sekä vertailemme laskutuspalveluita.

ALV eli arvonlisävero

ALV eli arvonlisävero

Tutustu arvonlisäveron perusteisiin, mikä on ALV, milloin sitä täytyy maksaa, ja mitkä ovat vuoden 2024 ALV-kannat. Käytännön esimerkit ja selkeät ohjeet auttavat ymmärtämään arvonlisäverotuksen käytäntöjä.

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL)

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL)

Yrittäjän eläkevakuutus (YEL) on keskeinen osa yrittäjän sosiaaliturvaa Suomessa. Lue, kuka tarvitsee YEL-vakuutuksen, miten se määritellään, ja mitä etuja se tarjoaa.

Kevytyrittäjän verovähennykset

Kevytyrittäjän verovähennykset

Kevytyrittäjänä toimiminen tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää useita verovähennyksiä, jotka voivat merkittävästi vähentää verotaakkaa. Tässä artikkelissa käymme läpi keskeiset vähennykset, kuten matkakulut ja muut liiketoiminnan kulut, joita kevytyrittäjä voi vähentää verotuksessa.

Aloita Kevytyrittäjyys Vaivattomasti

Liity nyt ja nauti yrittäjyyden vapaudesta ilman byrokratiasta huolehtimista.

Rekisteröidy

Asiakaspalvelu

Aina valmiina auttamaan!

Ota meihin yhteyttä
Onko kysyttävää? Asiakaspalvelumme on valmis auttamaan joka päivä klo 9-23!