· Camilla Pesonen · verotus  · 3 min read

Toiminimen verovähennykset

Toiminimen verovähennykset ovat merkittävä etu, joka vähentää verotettavaa tuloa ja maksettavien verojen määrää. Artikkelissa käsitellään tyypillisiä verovähennyskelpoisia kuluja ja annetaan vinkkejä niiden hyödyntämiseen.

Toiminimen verovähennykset ovat merkittävä etu, joka vähentää verotettavaa tuloa ja maksettavien verojen määrää. Artikkelissa käsitellään tyypillisiä verovähennyskelpoisia kuluja ja annetaan vinkkejä niiden hyödyntämiseen.

Toiminimen Verovähennykset: Mitä Kaikkea Voi Lisätä?

Toiminimen verovähennykset ovat merkittävä etu, jonka avulla yrittäjä voi pienentää verotettavaa tuloaan ja vähentää maksettavia veroja. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä kaikkea voit lisätä toiminimen verovähennyksiin ja miten voit hyödyntää nämä vähennykset tehokkaasti.

Sisällysluettelo

  1. Toiminimen Verovähennykset: Mitä Kaikkea Voi Lisätä?
  2. Toimistotarvikkeet, Työkalut ja Pienhankinnat
  3. Tietokoneohjelmistot, Lisenssit ja Verkkopalvelut
  4. Markkinointi- ja Mainoskulut
  5. Edustuskulut
  6. Työhuonevähennys
  7. Auto- ja Matkakulut
  8. Kirjanpitokulut
  9. Ammattikirjallisuus ja Lehdet
  10. Ammattiliiton Jäsenmaksut
  11. Korkomenot
  12. Koulutusmenot
  13. Mainoslahjat
  14. Neuvottelukulut
  15. Työvaatteet
  16. Työterveyshuolto
  17. Kaikkea ei voi vähentää verotuksessa

Toimistotarvikkeet, Työkalut ja Pienhankinnat

Verovähennyksiksi lasketaan kulut, jotka liittyvät tulon hankintaan ja säilyttämiseen, kuten toimistotarvikkeet, työkalut ja pienhankinnat. Verotuksessa voi vähentää hankinnat, joiden käyttöikä on enintään kolme vuotta tai joiden hankintameno on korkeintaan 1200 euroa. Verovuoden aikana pienhankintoja voi vähentää enintään 3600 euron arvosta.

Tietokoneohjelmistot, Lisenssit ja Verkkopalvelut

Liiketoimintaan liittyvät tietokoneohjelmistot, lisenssit ja muut verkkopalvelut, kuten domain- ja palvelinmaksut, ovat vähennyskelpoisia. Myös puhelin- ja nettiliittymän kustannukset voidaan vähentää, kunhan ne kohdistuvat liiketoimintaan.

Markkinointi- ja Mainoskulut

Toiminimiyrittäjä voi vähentää markkinointi- ja mainoskulut verotuksessa. Tämä kattaa muun muassa lehti-ilmoitukset, digitoimistolta ostetut mainospalvelut ja mainospaikat urheiluseuroissa. Myös mainostilaisuuksien, kuten messujen, kustannukset ovat vähennyskelpoisia.

Edustuskulut

Edustuskulut, kuten asiakkaisiin tai liikekumppaneihin kohdistuvat ravintolamenot, tarjoilut ja tilavuokrat, ovat osittain vähennyskelpoisia. Edustuskuluista voi vähentää verotuksessa 50 %, mutta arvonlisäveroa ei voi vähentää lainkaan.

Työhuonevähennys

Jos teet töitä kotona, voit vähentää osan asumiskuluista työhuonevähennyksenä. Voit valita joko todelliset kulut tai Verohallinnon vahvistaman kaavamaisen työhuonevähennyksen, joka on 940 euroa vuodessa (2023).

Auto- ja Matkakulut

Yritystoimintaan liittyvät matkakulut, kuten oman auton käytöstä aiheutuneet kulut, ovat vähennyskelpoisia. Jos yli puolet ajokilometreistä liittyy työajoihin, auto katsotaan yrityksen omaisuudeksi, ja kulut voidaan merkitä kirjanpitoon. Työmatkat, kuten ajot asiakkaiden luo, ovat verovähennyskelpoisia.

Kirjanpitokulut

Kirjanpidon kulut, kuten ulkopuolisen kirjanpitäjän palkkiot ja kirjanpito-ohjelmistojen maksut, ovat vähennyskelpoisia.

bisse.fi-palvelumaksut voi myös sisällyttää verovähennyksiin.

Ammattikirjallisuus ja Lehdet

Omaa ammattitaitoa ylläpitävä kirjallisuus ja lehtitilaukset ovat vähennyskelpoisia, vaikka ne tulisivat kotiosoitteeseesi.

Ammattiliiton Jäsenmaksut

Oman toimialan järjestöjen ja liittojen jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia, mutta muiden järjestöjen jäsenmaksut, kuten urheiluseurojen, eivät ole.

Korkomenot

Elinkeinotoimintaan liittyvät korkomenot voidaan vähentää verotuksessa.

Koulutusmenot

Ammattitaitoa ylläpitävien ja kehittävien koulutusten kustannukset ovat vähennyskelpoisia, mutta uuteen ammattiin valmistavat koulutukset eivät ole.

Mainoslahjat

Yrityksen logolla varustetut mainoslahjat, joiden arvo on enintään 50 euroa, ovat vähennyskelpoisia. Lahjat annetaan usein samanaikaisesti usealle eri vastaanottajalle.

Neuvottelukulut

Yrityksen sisäiset palaverit, lounaat tilintarkastajan tai konsultin kanssa ja kohtuulliset tarjoilut ovat vähennyskelpoisia. Dokumentointi on tärkeää näiden kulujen osalta, jotta ne eivät tulkitu edustuskuluiksi.

Työvaatteet

Työvaatteet, joita ei voi käyttää muualla kuin töissä, ovat verovähennyskelpoisia. Esimerkiksi rakennusalalla vaadittavat suojavarusteet ovat vähennyskelpoisia.

Työterveyshuolto

Työterveyshuollon kustannukset ovat vähennyskelpoisia tietyin edellytyksin, kuten työterveyshuollon suunnitelman laatiminen ja sopimuksen tekeminen työterveyshuollon palveluntarjoajan kanssa.

Kaikkea ei voi Vähentää Verotuksessa

Yrittäjä ei voi vähentää verotuksessa seuraavia menoja:

  • Sakot, seuraamusmaksut tai muut vastaavat sanktiot
  • Puolisolle tai alle 14-vuotiaalle lapselle maksettu palkka
  • Oman työn arvo tai yrityksen kassasta tai pankkitililtä nostettu raha (toiminimiyrittäjä ei voi maksaa itselleen palkkaa)
Takaisin Artikkeleihin

Muita artikkeleita

Katso kaikki artikkelit »
ALV eli arvonlisävero

ALV eli arvonlisävero

Tutustu arvonlisäveron perusteisiin, mikä on ALV, milloin sitä täytyy maksaa, ja mitkä ovat vuoden 2024 ALV-kannat. Käytännön esimerkit ja selkeät ohjeet auttavat ymmärtämään arvonlisäverotuksen käytäntöjä.

Kotitalousvähennys 2024, Näin Säästät Verotuksessa

Kotitalousvähennys 2024, Näin Säästät Verotuksessa

Kotitalousvähennys on merkittävä verovähennys, jonka avulla voit säästää merkittävästi ostaessasi palveluita kotiin tai vapaa-ajan asunnolle. Tässä artikkelissa käymme läpi kotitalousvähennyksen edellytykset ja hakemisen sekä yrittäjien hyödyt.

Verokortti ja Ennakonpidätys

Verokortti ja Ennakonpidätys

Miksi verokortti on tärkeä ja miten sitä käytetään? Tässä artikkelissa käsitellään verokortin olennaiset tiedot ja ennakonpidätys.

Toiminimen verotus

Toiminimen verotus

Tässä artikkelissa käsitellään toiminimen verotusta ennakkoverosta veroilmoituksen tekemiseen